De reis naar St.-Palais-sur-Mer

Het idee was dat we woensdagmorgen (11 juni) rond vieren zouden vertrekken, maar uiteindelijk was het ongeveer kwart voor zes voordat we de straat uit reden. Regina heeft het eerste stuk, totaal onze eerst stop bij Hazeldonk, gereden. Na ongeveer 1 uur en drie kwartier kwamen we aan bij Hazeldonk waar wij dachten te kunnen ontbijten. Helaas was er, behalve het tankstation, niets geopend op dit tijdstip waardoor we niets anders konden doen dan daar een broodje (en een flesje jus d’orange) halen en op eten.

Bij Hazeldonk kroop Helmer achter het stuur waarna we richting Frankrijk reden. Toen we Lille naderden konden we ook voor het eerst checken of de peàge badge ook goed geactiveerd was, dit was gelukkig het geval. Tijdens de hele rit over de Autoroute konden we, met 30 km/uur, doorrijden bij de tolpoortjes en hoefden we niet één keer het raam open te doen om of een kaartje uit de automaat te pakken of om te betalen. Als het goed is wordt dit aan het eind van de maand via een automatische incasso automatisch betaald, gemak dient de mens!

14433826872_e9bcff87de_b

Na een autorit van ongeveer 12 uur (inclusief de nodige stops) kwamen we aan in St.-Palais-sur-Mer aan de Atlantische kust. Helaas was de receptie al gesloten, die sluit namelijk in het voorseizoen al om 18:00, maar bij de bar konden we de sleutel van ons cottage ophalen waarna wij met de auto het terrein op konden rijden.

Ons cottage (eigenlijk was het gewoon een soort van stacaravan) lag achterop het park, in een rustig gedeelte. Helaas voor Helmer zaten er wel een paar klimmetjes in het parcour, dus lopend zou het lastig worden.

14433765172_e010e8537b_o

Nadat de auto was uitgepakt hebben we bij de bar wat gegeten en daarna was het tijd om te gaan slapen…

You may also like

Leave a comment