Yeah…ik mag naar TechReady in Seattle! Ehh..wat is TechReady?

In december heb ik te horen gekregen dat ik een van de gelukkigen (binnen mijn team) ben die in februari 2017 naar TechReady toe mogen. TechReady is, voor de mensen die het niet weten, een intern Microsoft congres waar ik samen met een groot aantal collega’s (ik hoor getallen van rond de 7000 collega’s) bijgepraat wordt over de laatste producten van Microsoft. Nu is alles wat wij te zien en horen krijgen tijdens dit congret strict vertrouwelijk, dus verwacht nu niet dat je hier ook maar iets over de inhoud gaat lezen, dat kun je namelijk vergeten.

Wat ik jullie natuurlijk niet wil onthouden zijn de ervaringen die er op ga doen. Naast het bezoeken van TechReady (Of #TR24 zoals het intern ook wel wordt genoemd) heb ik in de week voorafgaand aan TR nog een interne technische training en ga ik (samen met een tweetal collega’s) een bezoek brengen aan de Boeing fabriek, net iets boven Seattle. Daarnaast zal er natuurlijk het nodige geshopt gaan worden (zoals altijd als Amerika bezocht wordt).

Voor nu laat ik het er even bij, maar zodra ik ben aangekomen zal ik weer van me laten horen.

De reis naar en aankomst in Seattle

Op zaterdag 28 januari ging de wekker al om 5:00, want we moesten om 6 uur de auto in richting Schiphol. Nadat ik begin december vorig jaar al te horen had gekregen dat ik naar TechReady, een intern Microsoft congres, mocht afreizen in februari 2017, heb ik na overleg met mijn manager ook toestemming gekregen om voorafgaand aan TechReady ook een training te mogen volgen. De training vindt plaats op de Microsoft Campus in Bellevue (net ten oosten van Seattle) en duurt de hele week (van maandag 30 januari t/m vrijdag 3 februari).

De week erna vindt TechReady plaats, dus alles bij elkaar ben ik dus 14 dagen in de Verenigde Staten. Dit betekend overigens dat ik ook tijdens mijn verjaardag in de VS zal zijn (dat is dus op 10 februari, voor de mensen die dat niet weten).

Lees meer