De reis naar St.-Palais-sur-Mer

Het idee was dat we woensdagmorgen (11 juni) rond vieren zouden vertrekken, maar uiteindelijk was het ongeveer kwart voor zes voordat we de straat uit reden. Regina heeft het eerste stuk, totaal onze eerst stop bij Hazeldonk, gereden. Na ongeveer 1 uur en drie kwartier kwamen we aan bij Hazeldonk waar wij dachten te kunnen ontbijten. Helaas was er, behalve het tankstation, niets geopend op dit tijdstip waardoor we niets anders konden doen dan daar een broodje (en een flesje jus d’orange) halen en op eten.

Bij Hazeldonk kroop Helmer achter het stuur waarna we richting Frankrijk reden. Toen we Lille naderden konden we ook voor het eerst checken of de peàge badge ook goed geactiveerd was, dit was gelukkig het geval. Tijdens de hele rit over de Autoroute konden we, met 30 km/uur, doorrijden bij de tolpoortjes en hoefden we niet één keer het raam open te doen om of een kaartje uit de automaat te pakken of om te betalen. Als het goed is wordt dit aan het eind van de maand via een automatische incasso automatisch betaald, gemak dient de mens!

Lees meer

TripAdvisor….en de eerste WK wedstrijd

Naast de meegebrachte spullen, waaronder onze eigen koffiemachine, moesten er natuurlijk inkopen gedaan worden. In Frankrijk heb je hiervoor genoeg mogelijkheden bij alle Hyper, Super en Inter Marche’s. Nadat de inkopen waren gedaan zijn we lekker bij het zwembad gaan liggen.

14248505118_7dbab4030c_h

Nadat we ons na het zwemmen hadden opgefrist besloten we om lekker uit eten te gaan. Nu zijn wij niet zo bekend in de buurt van St.-Palais, maar gelukkig zijn er tegenwoordig apps zoals TripAdvisor waarmee je kunt zien bij welk restaurant je wel en bij welk restaurant je zeker niet moet gaan eten. Na een eenvoudige zoektocht naar ‘restaurants in de buurt van St.-Palais’ kwam La Regaline er als een van de beste uit, dus besloten we daar te gaan eten.

Lees meer

En de vakantie gaat (weer) naar….Curacao!

Aangezien onze vakantie op Curacao ons vorig jaar erg goed bevallen is gaan we dit jaar weer naar Curacao! Nu zouden we dit jaar met m’n moeder samen op vakantie gaan, dus zij gaat gezellig mee naar het mooie Curacao!

Dit jaar zijn we er met het boeken wel erg op tijd bij, maar de daadwerkelijke vakantie zal weer in juni zijn en we gaan nu twee nachten langer dan vorig jaar.

De voorbereidingen

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan zullen we eindelijk richting Curaçao vertrekken. Gelukkig heb ik (Helmer) ook vakantie vanaf morgen en kunnen we dan samen mooi even het huis opruimen, de koffers in pakken en natuurlijk alvast genieten van het feit dat de vakantie zowat gaat beginnen!

Ik moet overigen wel zeggen dat wel veel spullen mee willen nemen. Dit keer gaat er overigens geen laptop mee, maar een iPad. Was ik vroeger nooit zo van de Apple spulletjes, ik moet zeggen dat mijn mening na de komst van de iPad 180% is omgedraait. Wat is dat ding handig. Dit verhaal type ik zelfs op de iPad via een normaal toetsenbord, die kun je er namelijk gewoon op aansluiten. Er is een kans dat we tijdens de vakantie wel wat van ons laten horen door middel van wat foto’s of via een verhaaltje…

Zaterdagochtend vertrekken we al erg vroeg richting Schiphol (rond 6en). We kunnen de auto bij een hotel in de buurt van Schiphol parkeren, dus we hoeven ons geen zorgen te maken over ‘brengers’ en ‘halers’. Vervolgens gaan we rond 9en inchecken en als alles dan meezit zullen we rond 12:00 (NL tijd) richting Willemstad, Curaçao vertrekken.

Op onderstaand kaartje kun je zien waar op Curaçao we precies verblijven…

Onderweg naar Curacao

Omdat we drie uur voor vertrek al moesten inchecken op Schiphol ging onze wekker al om 5:30 (!!), best vroeg dus. opgestaan, bakje koffie met een broodje en nadat we de koffers achterin de auto hadden gedaan vertrokken we richting Schiphol.

Helmer had een ‘goedkope’ parkeerplek gevonden, dus reden we naar het Dorint Hotel op Schiphol-Oost. daar konden we voor de hele vakantie de auto parkeren en aansluitend konden we daar dan overnachten. Eigenlijk was het de bedoeling dat de overnachting voor aanvang van de vakantie zou zijn, maar helaas was dat met de ‘gewonnen’ Vakantieveiling-arrangement niet meer mogelijk. Helmer ws zo slim om vervolgens wel te zorgen dat we op de vertrekdag de auto daar konden stallen. Of we gebruik gaan maken van de overnachting aan het eind van de vakantie is nog onzeker, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.

Lees meer

Een dagje Boka Tabla

Sinds dinsdag beschikken we ook over een auto, een Toyota RAV4, zodat we ook wat meer van het eiland kunnen gaan zien.

5899012570_294bd52c83_o

De eerste autorit die we dinsdag gemaakt hebben, is een ritje naar Punda geweest. Voor de mensen die niet weten wat Punda is, dat is de wijk in Willemstad waar de bekende gekleurde huisjes staan, ditmaal geen foto….die hebben jullie al gezien.

Lees meer
Pagina 1 van 3123