Dag 11 : Disneyland Park

Vanmorgen wilden we om 10:00 bij Disneyland zijn, dus we zijn weer redelijk op tijd opgestaan. Rond 10:00 stonden we inderdaad voor de poorten van Disneyland. En wat mij gelijk weer opviel waren de idiote tassencontroles, alsof ik als terrorist een bom eenvoudig in mijn rugzak zou meenemen. Na de controle konden we een entreekaartje eindelijk bij de kassa een entreekaartje kopen.

En nu komt het mooie : De mevrouw achter de kassa vroeg waar we vandaag kwamen, we vertelden dat we uit Nederland kwamen en dat we op onze Honeymoon (huwelijksreis voor de mensen met slecht engels) waren. De vrouw reageerde verrast en feliciteerde ons (dat doen alle Amerikanen overigens als je ze verteld dat je op honeymoon bent, erg vriendelijk). Vervolgens gaf ze ons een button met de tekst Just Married erop.

0909 - 01 - Disneyland Button

Lees meer

Dag 13 : Mulholland Drive, Rodeo Drive & verder niets

Vandaag was onze laatste ‘relax’-dag van deze week, aangezien we ons morgen en overmorgen de hele dag gaan vermaken in Universal Studios Hollywood.

Nadat we vanmorgen op een redelijke tijd wakker zijn geworden en ik ging vragen of en wat er als ontbijt beschikbaar was in het hotel (ik had volgens mij gelezen dat er ontbijt geserveerd werd) kreeg ik te horen dat er dus geen ontbijt geserveerd werd. Maar als we wilden konden we wel een kopje koffie of thee maken. We werden vervolgens door (de overigens nog steeds zeer aardige) hoteleigenaar naar een kamer gebracht waar blijkbaar ook de was gedaan werd, want er stond een grote wasmachine. Hier konden we zelf een kopje koffie of thee zetten. Na nog geen minuut kwam de man terug met de vraag of we wel eens Indiase thee hadden gehad. Dat hadden we niet, dus bood de meneer ons een kopje aan.

Beleefd als we zijn opgevoed (dankjewel ouders!) konden we dat natuurlijk niet weigeren! Na een paar minuten kwam de man met een twee kopjes thee (met melk ofzo, het was in ieder geval erg troebel) en een schaal met 2 bananen en pruimen. Gelukkig (voor ons) waren we al terug gegaan naar onze hotelkamer en konden het dus proberen zonder dat de man er bij bleef staan.

Lees meer

Dag 14 : Universal Studios

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen zijn we vandaag naar Universal Studios geweest. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen : Het was schitterend, spectaculair en nog veel meer, maar we hebben alles in een dag kunnen bekijken dus morgen gaan we wat anders doen.

Omdat we de kaartjes al een paar dagen eerder via internet hadden besteld (en uitgeprint, zoals jullie hebben kunnen lezen), hoefden we niet in de rij te staan. Nou ja, niet in de rij staan. Ze wilden natuurlijk voordat we naar binnen gingen weer even in onze tas kijken of we niet toevallig een of andere bom in de tas hadden zitten. Gelukkig zaten er alleen camera’s in en konden we doorlopen.

Lees meer

Dag 15 : Een dagje Citadel. Cita-wat? Citadel Outlets!

Vandaag was een van de favoriete dagen van Regina. Waarom? We gaan de hele middag SHOPPEN!!

Nu kan ik jullie natuurlijk gaan vervelen met een heel verhaal over de winkels die we allemaal bezocht hebben, of wat we nu weer allemaal hebben gekocht. Dat doen we nu eens niet!

Op verzoek van een (klein) aantal lezers hebben we namelijk iets voor ze aangeschaft. Hieronder plaats ik een foto en die genen die het betreft (ze weten zelf wel wie ze zijn, hoop ik) mogen d.m.v. een reactie aangeven wat ze van het voor hun gekochte item vinden.

Lees meer

Dag 16 : Santa Monica Pier en Auto inleveren

Voordat ik begin het de dag van vandaag wil ik graag nog even terugkomen op de dag van gisteren. Gisteravond hebben wij, sinds wij in de omgeving van Los Angeles zijn aangekomen, voor de derde keer heeeeerrlijk gegeten bij een restaurant waarvan ik hoop dat ze er binnenkort ook een paar in Nederland gaan openen : California Pizza Kitchen. Als ze ergens lekkere pizza’s/pasta’s/etc kunnen maken in de VS dan is het daar wel!

Lees meer