Viva la France!

Voor het eerst in vijf jaar blijven we tijdens onze zomervakantie op het Europese vasteland! Na een aantal vakanties aan de andere kant van de oceaan, gaan we deze keer (weer) op vakantie naar Frankrijk! Als alles goed gaat verblijven we binnenkort aan de Atlantische kust van Frankrijk en wel in het plaatsje Saint-Palais-sur-Mer.

Voor de kenners : Dit is vlakbij het ‘beroemde’ Fort Boyard, de plek waar het gelijknamige tv programma wordt opgenomen.

De reis naar St.-Palais-sur-Mer

Het idee was dat we woensdagmorgen (11 juni) rond vieren zouden vertrekken, maar uiteindelijk was het ongeveer kwart voor zes voordat we de straat uit reden. Regina heeft het eerste stuk, totaal onze eerst stop bij Hazeldonk, gereden. Na ongeveer 1 uur en drie kwartier kwamen we aan bij Hazeldonk waar wij dachten te kunnen ontbijten. Helaas was er, behalve het tankstation, niets geopend op dit tijdstip waardoor we niets anders konden doen dan daar een broodje (en een flesje jus d’orange) halen en op eten.

Bij Hazeldonk kroop Helmer achter het stuur waarna we richting Frankrijk reden. Toen we Lille naderden konden we ook voor het eerst checken of de peàge badge ook goed geactiveerd was, dit was gelukkig het geval. Tijdens de hele rit over de Autoroute konden we, met 30 km/uur, doorrijden bij de tolpoortjes en hoefden we niet één keer het raam open te doen om of een kaartje uit de automaat te pakken of om te betalen. Als het goed is wordt dit aan het eind van de maand via een automatische incasso automatisch betaald, gemak dient de mens!

Lees meer

TripAdvisor….en de eerste WK wedstrijd

Naast de meegebrachte spullen, waaronder onze eigen koffiemachine, moesten er natuurlijk inkopen gedaan worden. In Frankrijk heb je hiervoor genoeg mogelijkheden bij alle Hyper, Super en Inter Marche’s. Nadat de inkopen waren gedaan zijn we lekker bij het zwembad gaan liggen.

14248505118_7dbab4030c_h

Nadat we ons na het zwemmen hadden opgefrist besloten we om lekker uit eten te gaan. Nu zijn wij niet zo bekend in de buurt van St.-Palais, maar gelukkig zijn er tegenwoordig apps zoals TripAdvisor waarmee je kunt zien bij welk restaurant je wel en bij welk restaurant je zeker niet moet gaan eten. Na een eenvoudige zoektocht naar ‘restaurants in de buurt van St.-Palais’ kwam La Regaline er als een van de beste uit, dus besloten we daar te gaan eten.

Lees meer